Friday, September 3, 2010

Mia Epilog Syurga Cinta


TV3, Slot Akasia Epilog Syurga Cinta. Drama 28 episod akan ditayangkan pada 2hb Ogos ni.. wahh!! dalam bulan puasa lak. Sambil tengok drama sambil buat persiapan berbuka. Pelakon utama dalam Epilog Syurga Cinta ni ialah Zizan Nin, adik Mia Sara atau Amani dan dan heroinnya Fyda.Kisah bermula tentang Irham yang membesar di luar negara sejak umur 12 tahun, kemudian belajar di sana dan membesar di sana telah pulang ke Malaysia untuk bekerja di syarikat bapanya, Tan sri Zakaria.

Irham seorang suka bersosial, hidup cara Barat, dan pandai memikat perempuan telah dicabar oleh kawn kawannya Alex dan Zainal. Mereka telah mencabar Irham supaya memikat gadis bertudung. Jalan cerita macam filem Syurga Cinta yang dilakonkan oleh Awal dan Heliza je kan..cuma yang ni didramakan.

Perempuan yang jadi mangsa tu ialah Cikgu Syuhada lakonan Fyza. Syuhada ialah anak yatim yang dijaga oleh datuknya. Dalam cerita ni adik Mia Sara akan jadi adik kepada Zizan Nin. Jadi orang tengah menyatukan cinta dua hati antara Cikgu Syuhada dan Irham. Dapatkah Irhan memikat hati Syuhada dan pe kesudahan cerita ni..sama sama le tengok nanti.

Monday, July 19, 2010

Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan

Tak perlu ucapkan sepatah kata

Kerna lantang terbaca dari muka

Kau dan daku sudah tiada

Keserasian di jiwa

Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi

Betulkan kesilapan perhubungan ini

Bila setiap perbincangan

Menjadi perbalahan

Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum

Bunga yang layu pada musim luruh

Yang dulunya mekar di sinar suria

Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata

Semakin lama oh semakin rekah

Menimbulkan tanya, apa mungkin kita

Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Jangan titis air mata kau tangiskan

Ku dah cukup menampung selautan

Begitu lama ku pendam

Tapi hanya berdiam

Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Video Klip

MUATURUN MP3 Shahir AF8 – Kebahagiaan Dalam Perpisahan

http://www.ultrafiles.com.my/en/file/1225/Kebahagiaan-Dalam-Perpisahan-mp3.html

http://www.mediafire.com/?1jnikzykety

Related Posts with  Thumbnails
Irenelim Fashion

Sertai Promosi Hebat Penaja Kami


Convertyoutube.net teamjutawanhypro.com kuasa100.com/?id=ciedee kaktim.com/percuma

Sunday, July 18, 2010

Sofaz - Dan Bila Esok


Lirik Dan Bila Esok - Sofaz

Di dalam hati selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
tuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu

Untuk cinta yang pernah kita miliki tuk selama-lamanya


Saturday, June 19, 2010

Nabil Raja Lawak Takut Dengan Cawan

Nabil Takut Dibaling Cawan

“Ianya juga sama macam mat rempit, kerana nila setitik rosak susu sebelangga,” itulah yang boleh dikatakan oleh Nabil apabila diminta memberi komen mengenai masalah disiplin yang dihadapi oleh sesetengah artis. Nabil ditemui pada majlis pelancaran teater muzikal ‘Cuci’ untuk musim kedua di Istana Budaya.

Dalam temuramah itu juga, Nabil akui dia tidak sanggup dilempar cawan, jika terdapat pihak yang tidak berpuas hati dengannya. Bagi dirinya sendiri, ketika menerima tawaran untuk terlibat dalam teater muzikal ‘Cuci,’ dia sepatutnya sudah selesai dengan sebuah produksi drama, tetapi, atas sebab yang tidak dapat dielakkan, pengambaran drama berkenaan berlanjutan selama dua minggu lagi dan bertindih dengan jadual latihan teater.

“Penyelesaian ialah saya akan bangun awal pagi untuk ke pengambaran drama, bila pukul dua ke latihan teater sehingga pukul sepuluh malam, dan selepas itu kembali ke lokasi,” cerita Nabil lagi.

“Sekarang tidak boleh bermain-main seperti dulu,” ujarnya. Jika sebelum ini juga, dia mengaku mempunyai masalah untuk bangun pada awal pagi. Tetapi kini dia sudah mampu menyelesaikan masalah tersebut. Terang Nabil pula, “Biasanya, waktu dulu, saya sering melepak dan minum-minum hingga lewat malam. Sering menunggang motorsikal berjalan-jalan di sekitar kota, tetapi setelah dinasihati oleh kekasihnya, Irma Hasmie, semuanya sudah berubah.”

Nabil yang cukup dikenali dengan lawak spontannya juga ditanya, adakah perkara yang berlaku kepada rakan artis lain memberi kesan kepadanya, balas Nabil, “Saya memang mengambil iktibar.”

Wednesday, May 19, 2010

Razali Hussain Bercinta Dengan Misha Omar

Razali Hussain Nafi Hubungan Cinta Dengan Misha Omar


Kisah hubungan di antara Razali Hussain dan Misha Omar, menjadi bualan orang ramai. Ini terutamanya apabila selesai menonton teater Uda dan Dara yang memperlihatkan kemesraan dan keintiman dua insan ini, di atas pentas mahupun ketika di luar.

Dengan kemesraan yang dijalin, ada pihak beranggapan yang mereka berdua sedang dilamun cinta. Namun, bila hal ini ditanya kepada Razali Hussain sendiri, dia menafikannya.

“Teater bukan seperti drama, ada ketikanya boleh ‘cut’ jika ada kesilapan. Teater memerlukan tumpuan dan penghayatan penuh dalam menjiwai watak itu,” jelas Razali lagi.

“Atas sebab itu, saya selaku Uda dan Misha selaku Dara, memerlukan satu jalinan perasan yang kuat bagi menyakinkan penonton. Inilah yang saya lakukan, walaupun ketika bukan di atas pentas,” tambahnya lagi.

Bila ditanya samada dia sudah berpunya, Razali berkata, “Saya masih bujang…”

Saturday, April 10, 2010

Betty Benafe Yang Seksi


Betty Benafe...berposing maut

Thursday, January 28, 2010

Juara Lagu dan Freemason: Kesian Kat Artis Malaysia. Mereka Jadi Mangsa Keadaan

Hujan Sedih, Alyah Terkejut Dikaitkan Dengan ‘Freemason’

EKORAN dikait mengamalkan unsur ‘Freemason’ dan ‘Illuminati’ semasa membuat persembahan di Anugerah Juara Lagu (AJL) ke-24 baru-baru ini, dua finalis Alyah dan band Hujan memberikan pandangan mereka.

Salah seorang anggota Hujan, Hang Dimas berkata mereka sedih dengan dakwaan itu manakala Alyah akui terkejut.

“Kami sedih apabila perkara itu menjadi isu. Ada ke patut orang fikir macam ni dengan mencari hubungkait dan membuat andaian.

“Konsep hitam dan putih memang idea daripada Hujan. Sebelum membuat persembahan, kami kena present idea kepada team produksi TV3.

“Ia melibatkan bahagian teknikal. Jadi, takkan 14 artis plan untuk perkara ini. Kami juga tidak dieksploitasi oleh pihak produksi,” katanya yang mendapat tahu perkara itu menerusi sebuah blog.

Persembahan Hujan menerusi lagu Aku Skandal itu didakwa mempunyai unsur ‘Freemason’ apabila Hujan menggunakan tali pemegang gitar yang mirip kepada The Master Carpet, turut dikenali sebagai Checkered Floor yang digunakan dalam upacara tertentu oleh gerakan Freemason yang bertentangan dengan agama Islam.

Dimas berkata, dia turut terkejut dengan pendedahan dalam blog itu dan menjadi isu besar.

Dia berpendapat, blogger itu boleh menulis dan berkata apa-apa sahaja. Walaupun kesal dituduh mengamalkan unsur ‘Freemason’, Hujan hanya tergelak saat diajukan persoalan itu.

Sementara itu, Alyah yang mempertaruhkan lagu Tak Mungkin Kerana Sayang berkata konsep persembahannya pada malam itu dipengaruhi oleh klip video lagu itu.

“Saya menggunakan konsep ‘muzik elektrik’ dengan mengubah dari klip video kepada persembahan pentas.

“Ikutkan sofa dalam klip video itu berwarna merah dan baju saya berwarna hitam. Tetapi untuk persembahan itu saya ubah kepada sofa putih yang mendapat sponsor.

“Disebabkan saya nak nampak berlainan daripada penari, jadi sebab itu saya memilih baju berwarna merah,” beritahu Alyah ketika dihubungi mStar Online.

Menurut Alyah, dia tidak pernah terfikir tentang ‘Lady In Red’ atau syaitan yang dikaitkan dengan unsur ‘Freemason’.

Dia hanya memilih pakaian berwarna merah rekaan Arma Abdul Rahman itu disebabkan menyukai warna itu.

“Saya pernah dengar yang ‘Lady In Red’ merupakan perantaraan syaitan dan manusia. Tetapi saya memilih pakaian itu tanpa mempunyai maksud terselindung seperti yang orang katakan pakaian itu melambangkan dajal.

“Saya pun baru tahu tentang perkara ini apabila penyanyi Imran Ajmain bertanya kepada saya semasa melakukan promo untuk Konsert Hot FM Big Jam tadi (semalam). Dia hanya menegur saya secara baik,” ujarnya lagi.

Walaupun begitu, Alyah berkata dia tidak akan serik untuk memakai baju berwarna merah lagi untuk melakukan persembahannya.

“Saya memilih pakaian warna merah dengan niat untuk membuat persembahan dan berfesyen. Bukan saya berniat menjadi perantaraan dengan syaitan,” tuturnya.

Tambah Alyah: “Kadangkala perkara ini mempunyai positif dan negatif. Dalam kes ini baru saya tahu yang ia hanya kebetulan dan yang penting saya tak pernah rancang. Sekurang-kurangnya, ia juga telah mengingatkan saya.

“Saya terima perkara ini secara positif dan setinggi mana pun muzik itu, saya perlu berbalik pada asal (agama).

“Saya bimbang juga jika hal ini dibangkitkan dan menimbulkan pergaduhan antara masyarakat Islam.

“Saya berterima kasih kepada pihak yang mendedahkan perkara ini namun diharapkan ia tidak diperbesarkan,” jelas Aliyah.

Dakwaan ini tercetus ekoran pendedahan yang dibuat dalam blog milik seorang pelajar Malaysia yang sedang menuntut di Jordan, Mohammad Sufian Talib, 22, mengenai unsur-unsur negatif yang ditemui sepanjang majlis itu berlangsung pada 10 Januari lalu di Stadium Putra Bukit Jalil.

Blog jejakitinggalanrasul.blogspot.com itu menunjukkan bukti-bukti gambar gerakan Freemason dan Illuminati yang dikatakan banyak mempunyai persamaan dengan set pentas program yang ditonton oleh 4.6 juta penonton itu.

Menurut sebuah akhbar, Freemason dan Illuminati adalah pertubuhan rahsia ke arah pembentukan New World Order dan mereka bergerak untuk mengawal dunia secara keseluruhan.

Antara yang mirip kepada lambang yang terdapat pada logo Freemason adalah set pentas ketika persembahan Datuk Siti Nurhaliza.

Namun begitu, cubaan mendapatkan komen Siti gagal apabila pengurusnya, Rozi Abdul Razak berkata dia dikhabarkan sedang berada di luar negara.

Sufian juga berkata: “Yang kedua, anda juga mungkin dapat lihat apa persamaan penari-penari ini dengan salah satu dari kerabat-kerabat firaun yang dipercayai oleh mereka mempunyai suatu yang berkuasa?

“Yang ketiga, Alyah yang merupakan finalis AJL 24 mengenakan gaun merah ala-ala ‘Lady In Red’ yang merupakan simbolik yang digunakan dalam menjayakan organisasi ini serta bagaimana mesej bawah sedar digunakan seperti yang dipertontonkan dalam filem Devil’s Advocate, The Matrix dan dokumentari The Arrivals bahagian 13.

“Anda mungkin tahu mengenai The Master Carpet, turut dikenali sebagai Checkered Floor yang digunakan dalam upacara tertentu oleh gerakan Freemason yang bertentangan dengan agama Islam.”

Sufian yang mewakili kumpulan pengkaji daripada gabungan Jejaki Tinggalan Rasul (JTR), Free Our Mind (FOM) dan Nur Toharah (NT) mengulas persamaan yang ditonjolkan oleh ramai pemain gitar seperti band Hujan dan Bunkface yang menggunakan tali pemegang gitar yang mirip kepada The Master Carpet.

Red Carpet Juara Lagu 24

(GAMBAR)Red Carpet AJL 24

red carpet ajl24

Keputusan AJL 24 dah pun diketahui. Macam biasa kalau ada event besar macam nie, mesti kena ada red carpet. Kami belum sempat upload gambar red carpet AJL 24. Cuma sempat letak satu jer. Iaitu gambar Liyana Jasmay kat atas tue.

Nanti balik kerja nanti kami akan uploadkan terus kat sini.

UPDATE: Kitorang dah letakkan gambar-gambar red carpet AJL24. Jom layan ~~ Kredit kepada Mstar.

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

red carpet ajl24

Tuesday, January 12, 2010

Magis dan kehebatan AJL24


PERSEMBAHAN pembukaan yang cukup bertenaga oleh Siti Nurhaliza dan Azlan & The Typewriter menerusi lagu Lagu Untukmu.


RASANYA tidak perlu lagi untuk mengulas tentang keputusan lagu Pergi yang dinobatkan sebagai Juara Lagu pada malam Ahad lalu.

Semuanya sudah diputuskan oleh barisan juri yang bijaksana kerana mereka lebih tahu menilai karya manakah yang layak untuk diangkat sebagai yang terbaik.

Setiap individu mempunyai pandangan mereka yang tersendiri dan ada kalanya lagu yang kita jangka akan meraih kemenangan, kecundang untuk membawa pulang sebarang kejayaan.

Sebaliknya, lagu yang tidak dijangka akan menang itu pula yang memenangi gelaran tertinggi acara anugerah muzik ulung terbitan TV3 itu.

Begitu juga dengan lagu Pergi yang rasanya tidaklah terlalu mengejut kerana lagu itu juga memiliki sentuhan yang cukup menarik dari segi lagu dan liriknya.

Baik dari segi keputusannya, persembahan artis mahupun keseluruhan perjalanan acara, semuanya akan tetap diperkatakan.

Itulah penangan AJL yang saban tahun sememangnya cukup dinanti-nantikan oleh semua lapisan masyarakat yang mahu melihat karya yang terbaik sepanjang tahun diiktiraf.

Berbalik kepada AJL24, tidak keterlaluan dikatakan edisi kali ini merupakan yang terbaik pernah dihasilkan oleh TV3 dalam tempoh sedekad ini.

TV3 berjaya menghasilkan impak yang besar menerusi AJL kali ini dan kecemerlangan itu dapat dilihat dari pelbagai sudut seperti teknik pencahayaan dan pergerakan kamera.

AJL24 ternyata ditangani dengan baik oleh penerbitnya, Ahmad Shaifullizam Arshad atau lebih dikenali sebagai Gbam yang pertama kali menerbitkan rancangan segah dan sehebat AJL.

Tidak sia-sia TV3 mengeluarkan bajet besar iaitu sebanyak RM2 juta bagi memastikan penerbitan AJL24 berupaya menjadi sebuah acara hiburan terbesar untuk tahun 2010.

Bermula dari persembahan pembukaan oleh Datuk Siti Nurhaliza yang kemudiannya berduet dengan Azlan & The Typewriter menerusi Lagu Untukmu, audiens sudah mendapat mendapat gambaran jelas bahawa AJL24 akan menjadi sebuah tontonan yang spektakular.

Ternyata, jangkaan itu tidak meleset dan perjalanan acara selama hampir tiga jam itu berlangsung dengan penuh meriah dan gilang-gemilang.

Benar kata orang. Jika sebuah acara anugerah itu mempunyai pembukaan yang baik dan bagus, tidak mustahil untuk ia diteruskan dengan lancar dan sempurna.

Itulah yang dapat dilihat menerusi AJL24 yang setiap masa dan ketika membuatkan audiens teruja dan ternanti-nantikan setiap persembahan yang seterusnya.

Pemilihan Siti untuk menyampaikan Lagu Untukmu dalam rentak balada dan etnik telah berjaya memukau hadirin di stadium dan juga di rumah.

Manakan tidak, Siti berjaya membawa lagu itu dengan cemerlang sekali dengan gayanya yang tersendiri tanpa melihatnya rasa kekok melagukan lagu tersebut.

Begitu juga saat dia berpadu suara dengan Lan yang membuatkan penonton mula bersorak sehingga membuatkan stadium menjadi gamat dengan tepukan gemuruh penonton.

Percaturan yang cukup bijak oleh TV3 apabila menggabungkan Siti dan Lan dalam menampilkan variasi serta kelainan kepada penonton.

Selain itu, pujian dan kredit seharusnya diberikan kepada kesemua 13 orang artis yang bertanding kerana rata-rata telah memberikan persembahan yang cukup memuaskan.

Memang terpancar jelas kesungguhan setiap artis menerusi persembahan mereka yang memiliki keunikan dan keistimewaan masing-masing.

Mungkin masing-masing tahu, peluang menyertai AJL bukanlah mudah dan kerana itu, mereka mahu memberikan persembahan yang hebat bagi membuktikan bahawa mereka benar-benar serius dengan kerja mereka.

Artis generasi baru terutamanya berjaya menampilkan variasi persembahan yang boleh dibanggakan dan sekali gus membuka mata masyarakat bahawa artis tempatan juga sebenarnya hebat.

Beberapa nama seperti Aizat, Yuna, Akim dan kumpulan Hujan merupakan antara mereka yang mempamerkan persembahan yang cukup menghiburkan dan mengesankan.

Persembahan mereka bertambah menarik lagi dengan ditambah oleh permainan visual menerusi skrin LCD yang terdapat di belakang dan atas pentas.

Satu yang pasti, persamaan yang ketara dalam persembahan artis kali ini adalah penggunaan koir, kanak-kanak dan remaja dalam jumlah bilangan yang agak besar.

Namun begitu, masih juga ada artis yang memberikan persembahan yang masih lagi ditakuk lama dan mudah dijangka.

Persembahan selingan yang menampilkan Datuk Jeffrydin & Siglap 5, Jay Jay, Search dan Meet Uncle Hussain bagi menggambarkan evolusi muzik tempatan juga tidak kurang hebatnya.

Search, terutamanya telah menggegarkan stadium apabila tampil dengan pakaian tahun 80-an sama seperti zaman kegemilangan mereka dahulu.

Biarpun muncul seketika menyampaikan lagu medley Pawana dan Fantasia Bulan Madu, tetapi Search berjaya meninggalkan impak yang cukup besar.

Bertemu dengan Gbam sewaktu sidang media sejurus selepas AJL24, dia sememangnya berterima kasih dengan TV3 kerana peluang yang diberikan kepadanya.

"Saya tidak mampu menjalankan tugas ini dengan baik jika tanpa bantuan dan sokongan daripada semua pihak yang membantu merealisasikan impian saya sejak sekian lama.

"Biarpun berlaku sedikit gangguan teknikal, tetapi saya menganggap itu sebagai ujian buat saya dan saya sendiri mencipta sejarah kerana belum pernah terjadi sedemikian (ketawa).

"Dengan produksi ini, ia membuktikan bahawa anak tempatan pun mampu menghasilkan sebuah rancangan yang setaraf dengan American Idol," kata penerbit berusia 30 tahun itu penuh optimis.

Sunday, January 10, 2010

Lirik Lagu Pawana- Search (Amy Search)


Bermula sebuah cerita
Di zaman dulu kala
Mudahnya sederhana kehidupan
Mereka riang sentiasa dan gembira
Tanpa duka
Waktu berpesta pawana pun melanda

Meresap fikiran dan jiwa
Berubahlah semua
Jadi sombong serta alpa
Semua inginkan kuasa
Rebut dengan sengketa
Yang lemah jadi hamba

Berpecah antara mereka
Musnah di hembus pawana
Begitulah kisah hidup
Dari zaman ke zaman
Pawana menghembus akan hati insan

Cinta musnah dihembus pawana
Keinginan menghancur manusia

Aizat Pergi - Juara Lagu 2009


Lirik I Go - Aizat

So long, fare thee well
The dancer and the dancing days have taken leave and fell
So turn down this bed of stone
Quench me with the deadly nightshade from the rose that you belong

The long December rain is falling now
Running down on streets to nowhere
Music is my life youre my sweetest nightingale
But I cant hear it here no more

And I go
I go

Hush now, dont shake or break
Words have fallen silent like soldiers to the grave
No matter what they do or say
Lay me on the sleepy meadow by the tracks upon your face